28 лютого 2009 р.

Хвороба

Те, що більшість з нас боїться. Те, що перекриває нам доступ до смаку життя. Те, що вважається карою. Хвороба...

Насправді, будь-яке захворювання являється звичайною частиною регуляторних механізмів, що існують в цьому світі. Поява недугу підказує людині зробити паузу, переглянути своє життя до цього моменту і знайти причину. Це сигнал, що щось йде не так, використовується всупереч плану. Адже всі знають, що сокира зроблена для того, щоб рубати дерево, а не копати землю. Якщо ж таки спробувати копати сокирою, то вона швидко затупіє та покриється ржавчиною. Так і суспільство, з кожним днем все більше покривається іржою. Яскравим прикладом того, що людство звернуло не туди, є невпинно зростаюче число захворювань, незважаючи на всі досягнення медицини.

3 коментарі:

Unknown сказав...

"невпинно зростаюче число захворювань, незважаючи на всі досягнення медицини" - сучасній медицині вигідно щоб люди хворіли. Чого тільки варта реклама типу "Переїв? з"їш таблетку і їш далі", "куриш? випий таблетку!" і т.д.

Andriy Babala сказав...

"невпинно зростаюче число захворювань, незважаючи на всі досягнення медицини"
саме через досягнення медицини зростає число захворювань. Раніше, хворі люди, які не могли перемогти хворобу вмирали (як це не сумно),а зараз їх виліковують і вони передають свій недосконалий генетичний матеріал дітям. Ті стають ще слабшими. І так далі.
Перестав діяти основний закон природи - відбір сильніших. Вид - людина перестав вдосконалюватися і тому почався регрес.

Ruslan сказав...

В обох коментарях є частина правди, з якою неможливо не погодитись. Але мова йде про те що з кожним днем з'являються зовсім нові захворювання, які до цього часу були невідомими. В теперішній час ми є свідками появи все більш різноманітного спектру вірусів. Якщо розібратись, то віруси являють собою згустки інформації. І чим більше ми забруднюємо навколишній простір негативом, тим більше нових вірусів з'являється. Людство за всю свою історію не зіштовхувалось з такою кількістю вірусів, як за останні кілька декад, що в свою чергу співпало із розвитком інформаційних технологій. Саме ІТ надають можливість безперешкодному розповсюдженню будь-якої інформації серед широких мас. І тут не потрібно бути оракулом, щоб спрогнозувати продовження цієї тенденції в подальшому.