4 січня 2010 р.

Випадковість?

Надзвичайно цікавим питанням є те, чи поява людини є випадковою чи ні. Чи існування планети Земля зі всіма багатогранними проявами життя випадковість чи вдало виконаний проект?

Я не буду приховувати свою пристрасть до машин. Мене захоплюють всякі там прокачані версії супер-карів. Нещодавно мені довелось переглянути передачу про одну з найдорожчих марок у світі Zonda. Кожна машина абсолютна унікальна, виконана вручну та випускається в обсязі кількох десятків на рік і тільки під замовлення. В цій телепередачі було показано весь цикл виробничого процесу на заводі. Від отримання окремих деталей та виконання агрегатів, аж до тестування готової машини на треку. Проте там не було показано всього, адже упущено такі моменти як видобуток потрібних речовин з природи для виготовлення всіх потрібних матеріалів та власне утворення тих самих речовин, а також ланцюжок винаходів протягом технологічного розвитку людства, які використані в авто.

Я веду до того, що повне рівняння для виготовлення одного суперавтомобіля чи навіть просто автомобіля є надзвичайно складним, якщо брати до уваги всі змінні, абсолютно всі. А тепер задумайтесь над тим, на скільки людина складніша від автомобіля! Може всі галактики та системи є змінними рівняння для створення нас?

Немає коментарів: