5 січня 2010 р.

Друг чи ворог - що краще?

Інколи життя так складається, що починаєш задумуватись над тим, кого краще мати поряд себе - друга чи ворога. Друзі знають про тебе все, бо саме з ними ділишся наболілим чи навпаки здобутками. Саме перед другом можна відкрити серце та вилити душу, довіритись йому, жити без секретів. Проте буває так, що друзі як раз можуть використовувати це все в своїх цілях, тим самим показуючи своє справжнє лице.

Від ворога знаєш чого очікувати, знаєш на що він здатен і тримаєшся мобілізованим та готовим до удару. Проте друзі наносять удари несподівані, глибокі і точно в серце, адже знають всі твої слабкості. Нанесені рани друзями є неймовірно болючими, їх не вдається залікувати ні пробаченням, ні часом.

Вся проблема в тому, що друзі завжди будуть проти твого розвитку, проти того, щоб ти змінювався. Їм вигідно, щоб ти залишався таким самим. Боротьба ж з ворогом спонукає до змін, спонукає ставати сильнішим та просто іншим. Обставини можуть скластись так, що приходить думка - краще було б мати десять ворогів замість одного друга.

Немає коментарів: